Tibetská houba, tibetský krystal - cena 90 Kč

Tibetské krystaly

Jsou známé také pod pojmem Tibi krystaly, živá zrnka, vodní kefír. Produktem je perlivý vodní nápoj, který je nejen zdravý, ale i chutný a osvěžující. Krystaly rostou a množí se ve vodě s cukrem. Aby nápoj kvasil, vkládáme do něj sušené ovoce (fíky, švestky, meruňky nebo rozinky…). Pro osvěžení můžeme přidat i citron.

Vzniklý nápoj se užívá pro vícero účelů. Léčí, nebo zlepšuje průběh mnoha potíží a nemocí. Stává se též jejich prevencí:

  • nervová onemocnění a deprese
  • žaludeční obtíže
  • problémy se žlučníkem, slinivkou
  • astma, katary průdušek
  • vysoký krevní tlak, nemoci srdce, infarkt, chudokrevnost, nedostatečnou tvorbu bílých krvinek, snižuje cukr v krvi
  • sklerózy
  • kožní projevy alergií, ekzémy, akné, vyrážky
  • nemoci jater
  • ledvinové potíže
  • nemoci ženských orgánů
  • prevence nervových onemocnění, depresí
  • regeneruje imunitní systém
  • zpomaluje proces stárnutí
  • obnovuje rovnováhu střev
  • léčí záněty
  • předchází problémům s vyprazdňováním střev

 

Návod na přípravu vodního kefíru:

Zvol množství, které spotřebuješ - pro sebe cca 1 litr, pro více lidí připrav nápoj třeba do 3 litrové lahve. Nepoužívej kovovou nádobu. Kov krystaly ničí.

Vodu, kterou budeš na přípravu používat, převař, nebo nech odstát, aby se odpařil chlor, který krystaly zabíjí.  Nejlépe je použít pramenitou vodu.

Do nádoby s vodou nasyp množství krystalů, které máš k dispozici (na jeden litr cca půl hrnku i více). Přidej krystalový (i přírodní) cukr (na jeden litr cca 2 lžíce nebo podle chuti) a přidej sušené nesířené ovoce (na 1 litr 2 meruňky, 10 rozinek…). Poměr krystalů, vody, cukru, sušeného ovoce není nutné přesně dodržovat. Každý vzniklý nápoj podle vlastní chuti je lahodný a léčebný. Nádobu přikryj ubrouskem (neuzavírej), aby volně odcházely CO2 plyny. Můžeš přidat polovinu citronu, nebo ho do nálevu vymačkat. Dej na temné místo pokojové teploty. Slej po dvou nebo třech dnech kvašení přes plastové sítko (pozor na kov). Druhý, třetí den slitý nápoj je lék, čtvrtý den působí proti průjmům. Můžeme ho pít vychlazený z lednice, nebo ve vzniklé pokojové teplotě.

Těm, kterým nápoj nechutná samotný, mohu doporučit vlévat ho do džusu, čaje, kde se chuť kefíru ztratí, ale účinky fungují. Můžeš také přidat med, skořici…

Příprava dalšího nápoje je stejná. Můžeme (nemusíme) krystaly propláchnout a znovu nakládáme výše uvedeným způsobem. Sušené ovoce měníme v nálevu přibližně po 7 dnech, nebo je lze použít při každém nakládání nové, vždy ale sušené.

V podstatě můžeš pít krystaly podle tvého uvážení: vždy po slití a pak čekat na další kvasící nápoj, nebo v průběhu dalšího zrání si ho uchovávat v lednici a pít každý den.

Pokud tvé tělo oznámí stop krystalům (nemáš na ně chuť), usuš je, nebo přechovej v mrazáku. Až přijde chuť, znovu si je zaktivuj v nálevu.

Jako léčebný proces na výše uvedené zdravotní potíže podstup 20 - ti denní kúru se sklenkou kefíru vždy před spaním.

Já popíjím krystal 3 krát v týdnu (pondělí, středa, pátek) pravidelně v období, kdy nejsou k dispozici přirozeně čerstvé ovoce a zelenina k odšťavnění. V meziobdobí ho přechovám v mrazáku.

 

Tibetská houba

 

Jedná se o kefírový nápoj nakládaný do mléka. Zamezuje shromažďování a hnití potravy ve střevech a odkyseluje organismus. Dokáže se v trávicím traktu vypořádat s různými nežádoucími přemnoženými kvasinkami, bakteriemi, viry a významně stimuluje imunitní systém. Mléčný kefír živí laktóza z mléka, proto ho mohou konzumovat i lidé, kteří jsou na tuto látku alergičtí.

Obsahuje následující uzdravující síly:

  • reguluje obranné látky organismu
  • uzdravuje choroby srdce a rozkládá cholesterol v cévách, reguluje tlak krve
  • uzdravuje slinivku, játra i slezinu
  • posiluje žlučník, střeva, dvanácterník a hojí vředy
  • působí na ledviny a kontroluje močové cesty
  • zadržuje metastázy a brzdí jejich vývoj
  • zabraňuje rychlému stárnutí
  • zabraňuje únavě a skleslosti způsobené stresem

 

Návod na přípravu houbového kefíru:

Asi 2 polévkové lžíce (může být více i méně) houby přelij asi půl litrem mléka. Není vůbec důležité, do jakého mléka jsou nakládané, daří se jí v každém. Ulož na temné místo pokojové teploty, nebo vlož do lednice. Z lednice je nápoj více tekutý, pokud ho necháme v pokojové teplotě, má hustší konzistenci. Po cca 24 hodinách přeceď (pozor na kov) do hrnku. Můžeš pít hned, či přechovat vzniklý nápoj v lednici pro popíjení. Čím více houby na množství mléka, tím hustší konzistence. Jestliže necháš naložené houby déle, stane se z mléka jogurt. Každému podle jeho chuti.

Po slévání propláchni houbičky pod tekoucí vodou, zbav případného slizu a opět nalož. Můžeš opakovat každý den, nebo přijmi ozdravnou kúru v intervalech. Opět poslouchej své tělo a vyhov mu frekvencí užívání. Uchování houby v mezidobí je vhodné v mrazáku. Pak ji opět zaktivuješ sedmidenní ozdravnou kúrou v mléce, kdy denně měníš mléko. Po tomto intervalu bude houba opět aktivní.

Přijímám sílu tohoto nápoje denně opět však v období, kdy nedozrává ovoce a zelenina. Pak je ukládám do mrazničky.

Oba produkty lze užívat současně. Tibetské krystaly pij v průběhu dne. Dodají důležité látky a zamezí pocitu hladu. Tibetská houba je výborná ráno. Zasytí tě a klesne chuť na brzkou snídani. Její požití před spaním je pro tělo také vhodné. Během noci dojde díky jejímu působení k očistě. Ovšem je nutné ji pozřít déle po poslední stravě.

Každý cvičenec na mých kurzech tyto produkty získává a následně doma množí a rozdává. Myslím, že jich koluje po naší zemičce dost. Pro jejich získání mne můžeš kontaktovat na FB, nebo webnode stránkách.

 

Kontakt

PĚT TIBEŤANŮ Nad Nemocnicí 1130,
34101 Horažďovice
+420 607 687 277 macounova.r@seznam.cz